teisipäev, 12. september 2017


Euroopa Komisjoni Eesti esindus ja Euroopa Nõukogu kutsuvad
Euroopa keeltepäeva tähistama!


Keeleteemaline veebiviktoriin

5.–22. september
Juba kümnendat korda korraldab Euroopa Komisjoni esindus Eestis Euroopa keeltepäeva puhul keeleteemalise veebiviktoriini kooliõpilastele. Tänavune viktoriin tutvustab nn eksitussõnu ehk selliseid sõnu, mida kirjutatakse või mis kõlavad teistes keeltes sama moodi nagu eesti keeles, aga mis on teise tähendusega.
Viktoriin asub aadressil: http://edlv.planet.ee/KP2017/. Vastuseid saab saata 22. septembrini. Kõigi õigesti vastanute vahel loositakse välja Samsungi tahvelarvuti. Väiksemaid preemiaid ja meeneid jagavad lastele Euroopa Komisjoni esindus ning Eestis tegutsevad välisriikide saatkonnad ja kultuuriesindused. Võitjate nimed ja õiged vastused pannakse viktoriini lehele üles Euroopa keeltepäeval, 26. septembril.

Lisainfo: Jana Laurend, Euroopa Komisjoni esindus, e-post jana.laurend@ec.europa.eu, tel 6264409

Keeltekohvik
26. septembril kell 16–19 Rahvusraamatukogu kohvikus Poogen (Tallinn, Tõnismägi 2)

Tänavusel keeltepäeval on kõik huvilised oodatud Rahvusraamatukogu kohvikusse Poogen, kus 15-minutilistes tasuta lühitundides on võimalik tutvuda 25 keelega:

araabia, eesti, gruusia, hiina, hispaania, hollandi, inglise, iiri, jaapani, kreeka, leedu, läti, norra, poola, prantsuse, rootsi, rumeenia, saksa, soome, taani, tšehhi, türgi, ukraina, ungari, vene.

Kõigis keeltes toimub kaheksa tundi kas inglise või eesti keele baasil. Registreeruda pole vaja. Nende vahel, kes osalevad vähemalt kolme eri keele tunnis, loositakse välja Multilingua Keelekeskuse kinkekaart, millega saab tasuda vabalt valitud kursuste eest.

Ürituse leiate Euroopa Komisjoni kodulehelt  www.euroopaliit.ee ja Facebookist.

Lisainfo: Jana Laurend, Euroopa Komisjoni esindus, e-post jana.laurend@ec.europa.eu, tel 6264409

Euroopa keeltepäev püüab maailmarekordit
Kuni 30. septembrini Euroopa keeltepäeva kodulehel

Euroopa Nõukogu ja Euroopa Nüüdiskeelte Keskus kutsuvad kõiki keelehuvilisi filmima lühikese video teemal „Ma armastan keeli, sest…“. Eesmärgiks on koguda rekordiline arv videoklippe võimalikult paljudest riikidest.

Video võib olla mis tahes keeles ja mis tahes keelest. Video võib teha üksi, grupiga, terve klassiga jne, kasutades sõnumi edastamiseks laulu, tantsu, sosinat, kirjutusi, pilte, käelisi tegevusi ja muid väljendusviise. Video soovituslik pikkus on 10–20 sekundit (filmitud horisontaalvaates).

Video saab 30. septembrini üles laadida Euroopa keeltepäeva kodulehel. Kodulehe kalendrisse saate lisada ka teisi keeltepäeva tegevusi, mida 26. septembri puhul planeerite. Haridus- ja Teadusministeerium jagab 26. septembri eel ka keeltepäeva meeneid.

Lisainfo: Pille Põiklik, Haridus- ja Teadusministeerium, e-post pille.poiklik@hm.ee, tel 735 0223

Tõlkevõistlus JUVENES TRANSLATORES

Alates 1. septembrist saavad koolid taas registreeruda võistlusele Juvenes Translatores, mis on Euroopa Komisjoni iga-aastane tõlkevõistlus 17-aastastele kooliõpilastele.
2017. aasta võistlus toimub 23. novembril ning sellel saavad osaleda 2000. aastal sündinud õpilased. Võitjad (üks igast liikmesriigist) saavad auhinnaks kolmepäevase reisi Brüsselisse.
Täpsemad juhised võistluse kodulehel: http://ec.europa.eu/translatores/index_et.htm. Registreeruda saab kuni 20. oktoobrini.

Lisainfo: Jana Laurend, Euroopa Komisjoni esindus, e-post jana.laurend@ec.europa.eu, tel 6264409




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar