teisipäev, 14. november 2017

EESTI ENERGIA
Pressiteade
23.10.2017

Ida-Virumaa Andekate Noorte Energiafond on taotlusteks avatud

Eesti Energia ja Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu loodud Andekate Noorte Energiafondi taotlusvoor on osalemiseks taas avatud. Fondi kaudu on võimalik taotleda toetusi 7-19-aastastele Ida-Virumaa noortele nende huvitegevuse arendamiseks. Taotlusvoor jääb avatuks 17. novembrini 2017.

Enefit Energiatootmise juhatuse esimehe Tõnu Aasa sõnul on noorte huvitegevusse panustamine oluline nii ettevõtte seisukohalt kui ka kogu maakonna jaoks. „Ida-Virumaa suurima tööandjana näeme kohalikes noortes potentsiaalset tulevast järelkasvu ehk neid, kes tulevikus löövad kaasa meie ettevõtte juhtimises ja arendamises ning hoolitsevad ka maakonna hea käekäigu eest. Noorte endi jaoks on see hea võimalus astuda sammu võrra lähemale oma unistusele ning ennast ja oma huvitegevust suuremale ringile tutvustada. Andekate Noorte Energiafondi stipendiumite jagamine on vaid üks viis kuidas ettevõtte noori toetab, lisaks jagab Eesti Energia erialaseid stipendiume kutse- ja kõrgkoolide õpilastele ning korraldab ekskursioone tootmises, et tutvustada noortele põlevkivitööstuse arengut ja perspektiivi,“ lisas Tõnu Aas.

„Viie aasta jooksul oleme jaganud stipendiume ligi 200 noorele ning meie peamine soov on, et tõeliste talentide areng ei jääks majanduslikel põhjustel toppama. Näeme, et toetus aitab noortel püstitatud eesmärgi poole liikuda ja areneda - nii mõnigi pöördub meie poole taas, et saada oma huvialas veel paremaks ja tugevamaks,“- kommenteeris Ida-Virumaa omavalitsuste liidu tegevdirektor Arno Rossman.
Eelmises Andekate Noorte Energiafondi taotlusvoorus toetust saanud 13-aastase maletaja Aleksei Ganjukovi suureks unistuseks oli osalemine Sochis toimunud rahvusvahelisel malevõistlusel. „Kuigi meie meeskond võitu koju ei toonud, saime me kõik ühe väärtusliku kogemuse võrra rikkamaks. Kokku osales turniiril ligi 100 võistkonda. Sain oma teadmised ja mänguoskused proovile panna mängus uute vastastega ning jälgida professionaalide mängu. Lisaks sain tutvuda olümpialinnaga ja uusi tutvusi,“ – sõnas eelmise vooru stipendiaat Aleksei.

Andekate Noorte Energiafondist on võimalik taotleda toetusi 7-19-aastastele Ida-Virumaa noortele nende huvitegevuse arendamiseks - olümpiaadidel, konkurssidel ja spordivõistlustel osalemiseks, teaduse- ja tehnikaalaste teadmiste arendamiseks ning huvialaga seotud vahendite soetamiseks. Taotlusi on oodatud esitama noored ise, nende vanemad, õpetajad ja huviringide juhid. Taotlusankeet ja osalemistingimused on kättesaadavad Ida-Virumaa Omavalitsuste Liidu kodulehel.

Energiafondi asutas Eesti Energia koostöös Ida-Virumaa Omavalitsuste Liiduga 2013. aastal ja selle eesmärk on toetada piirkonna noorte huvitegevust. Ida-Virumaa Andekate Noorte Energiafondi 2017. aasta kevadvoorus toetas energiafond 25 noore huvitegevuse. 2017. aasta sügisvooru toetused jagatakse välja 14. detsembril.

Lisainfo:

Fotod:
Maria Kullamägi

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar