teisipäev, 3. jaanuar 2017

Lisapunktid ülikooli sisseastumisel

Alates 2017. aastast annavad teaduskooli kursused Tartu Ülikooli kandideerijale sisseastumisel kuni viis lisapunkti. Kursused peavad olema läbitud vähemalt hindele C. Arvesse lähevad alates 2012/2013. õa läbitud kursused ning arvesse minevate kursuste nimekiri on õppekavati erinev.
Tutvu tingimustega →

Lisapunktid

Lisapunktid medali või keskmise hinde eest

Medali või parima keskmise hinde eest lisatakse vastuvõtu punktisumma arvutamisel täiendavalt kolm konkursipunkti.
Kuld- ja hõbemedaliga lõpetanud ei pea ülikoolile täiendavaid dokumente esitama. Info medali kohta kajastub SAIS-is esitatud avaldusel.
Parimat keskmist hinnet arvestatakse ülikooli vastuvõtul siis, kui gümnaasiumis kuld- või hõbemedaliga lõpetajaid samal õppeaastal ei ole. Kui võrdsete keskmiste hinnetega õpilasi mitu, siis antakse lisapunktid kõigile. Tingimus kehtib alates 2009/2010. õppeaastast lõpetanutele. Lisapunktide saamiseks tuleb koos avaldusega esitada ülikoolile vastavasisuline tõend koolist paberil või digitaalallkirjastatult.

Lisapunktid Tartu Ülikooli teaduskooli või e-kursuse eest

Tartu Ülikooli teaduskooli kursuse või Tartu Ülikooli vaba juurdepääsuga e-kursuse (MOOC) alates 2012/2013. õppeaastal läbinud kandidaadi punktisummale lisatakse kandideerimisel kuni viis punkti. Lisapunktide saamiseks peab kursus olema sooritatud vähemalt hindele C. Lisapunktide arv sõltub läbitud kursuste arvust ja mahust ainepunktides.

Lisapunktide arvu saamiseks jagatakse kursuse maht ainepunktides 1,5-ga, mitme kursuse korral jagatised liidetakse. Näiteks kui kursuse maht on 3 EAP, siis saab kandidaat selle eest kaks lisapunkti. Maksimaalselt võib kandidaat kursuste läbimise eest saada viis lisapunkti. Näiteks kui kandidaat on läbinud neli kursust, mille igaühe maht on 3 EAP, siis saab ta kokku viis lisapunkti (mitte kaheksa).
Õppekavad, millel arvestatakse lisapunkte TÜ teaduskooli kursuste või MOOCide läbimise eest

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar